Ontmoetings- en activiteiten centrum

Klassieke muziek

Bent u een liefhebber van klassieke muziek? Dan zit u bij Wijkcentrum Over-Noord goed. Iedere donderdag om 10.00 uur presenteert onze activiteitenbegeleider Peter Roovers vanuit het Wijkcentrum prachtige klassieke muziek. En u bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn!

Wat is er te horen?
Er is muziek van o.a. Camille Saint-Saëns (Introduction et rondo capricioso), Ludwig van Beethoven (Septet in Es) en Georg Philipp Telemann (Concert in D), maar ook van minder bekende componisten als  bijvoorbeeld Wilhelm Friedemann Bach (Klavecimbelconcert in D) en George Enescu (Sonate no. 3 voor viool en piano). Misschien klinkt hun muziek toch wel bekend in de oren. Verteller Peter Roovers leidt elk werk in met informatie over de componist en hij geeft een vaak verrassende toelichting op wat er in de muziek te beleven is.

In deze coronatijd is deze activiteit tijdelijk veranderd in “Klassieke muziek op afstand”. Wilt u hieraan deelnemen? Stuur dan een mail aan: .

We verwachten dat vanaf september Peter Roovers zijn programma weer live presenteert vanuit ons Wijkcentrum uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregels. Wij houden u hiervan op de hoogte in onze bekende digi-nieuwsbrief.