Filmvrienden

Al geruime tijd bestond, binnen de activiteitencommissie, de wens tot het oprichten van een ‘filmhuis’ met als basis het wijkcentrum Over-Noord. Uitgangspunt was het vertonen van films met een sociale achtergrond overeenkomstig de doelstelling van het wijkcentrum Over-Noord, namelijk: ‘het organiseren en/of mogelijk maken van activiteiten in dat wijkcentrum, om daardoor de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk te verbeteren’. Begin 2014 was René Conijn bereid tot het opzetten en coördineren van een filmhuis, samen met Arthur van Asdonck. Dit leidde tot een besloten ‘Club van Filmvrienden van Over-Noord’. Op 26 oktober 2014 vond onder grote belangstelling de eerste filmvoorstelling plaats met als film The Book Thief.

Een keer maand is er een voorstelling op een zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Elke maand wordt een lijst met 5 filmtitels naar de filmvrienden gestuurd, waaruit een keuze kan worden gemaakt via de lijst filmtitels. De meeste stemmen gelden, is de filmkeuze bekend dan is reserveren voor een plaats bij de filmvoorstelling gewenst.

Het lidmaatschap bedraagt €5.- per persoon per jaar. U ontvangt dan een pasje op naam. Per film wordt €2.50 entree gevraagd. Introducees kunnen voor €3,50 per persoon een kaartje bestellen. Bij de prijs inbegrepen is een kopje koffie-thee met wat ‘lekkers’ daarbij.

Deze activiteit is tijdelijk gestopt.