Ontmoetings- en activiteiten centrum

Creatief op zondag

Elke derde zondagmiddag van de maand zijn we in Wijkcentrum OverNoord van 14.00 tot 16.00 uur zijn volwassenen creatief bezig met kleuren en diamond painting.

Kleuren lijkt wellicht een kinderlijke bezigheid maar dat is het beslist niet. Je hebt veel verschillende kleurtechnieken en ook het zoeken van de juiste kleursamenstelling is boeiend. En wat dacht je van de veelzijdigheid aan kleurboeken? Er is echt voor elk wat wils.

Ook diamond painting is iets dat veel mensen leuk vinden om te doen. Ook hier heb je allerlei verschillende patronen en techniek.

Natuurlijk kun je dit allemaal thuis doen maar het is toch veel leuker om dit met elkaar te doen in Wijkcentrum Over-Noord. Onder het genot van een kopje thee wordt gezellig met elkaar gekletst over de technieken en andere onderwerpen. Wij beschikken over diverse materialen maar je kunt natuurlijk ook eigen werk meenemen. Kom gerust eens langs om te kijken of het ook iets voor jou is.

Kosten € 2,– inclusief een kopje thee.
De leiding is in handen van Noor Koning.

Breien haken vanaf september 2022

Na de zomer starten we met een nieuwe creatieve activiteit: Haken en breien.

Er zijn ontelbare haak- en breiboeken te koop en vele youtube-filmpjes te vinden met uitleg over bepaalde haak- of breitechnieken, maar het is natuurlijk nog veel leuker om met elkaar te handwerken. Dat kan vanaf september in Wijkcentrum Over-Noord op de derde zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Het is de bedoeling dat we elkaar helpen en inspireren en de werken showen.

Momenteel is Amigurumi een hype: het haken of breien van malle knuffels. Van zeehond tot struisvogel tot dromedaris. Het komt allemaal voorbij. Maar ook gehaakte omslagdoeken, stokhaken, sokken breien, Tunisch haken, alles kan voorbijkomen.

U leest hier te zijner tijd meer over op deze website.