Ontmoetings- en activiteiten centrum

Repaircafé

Repaircafé Breukelen geeft kapotte spullen een tweede kans!

In Nederland gooien we ontzettend veel spullen weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is en die, na een eenvoudige reparatie, vaak weer prima bruikbaar zijn. Helaas is niet iedereen even handig met het uitvoeren van kleine reparaties.
In september 2013 heeft Wijkcentrum Over-Noord daarom een repaircafé geopend. In het repaircafé kunt u terecht voor kleine reparaties aan bijvoorbeeld klokken, kleding, speelgoed, fietsen, kleine meubels en elektrische apparaten zoals radio/cd spelers, stofzuigers, koffiezetapparaten, gereedschappen.

Het repaircafé voorziet in een behoefte gezien de vele spullen die na een geslaagde reparatie weer bruikbaar zijn. Hiermee helpt het Repaircafé mee om de afvalberg te verkleinen onder het motto: “weggooien mooi niet”!
In het repaircafé kunt u ook terecht voor uitleg over de werking en mogelijkheden van tablets en smartphones.
Het samen repareren van kapotte spullen of uitleg over de werking van uw smartfone leidt vaak tot leuke contacten in de buurt en zo bevorderen we samen de sociale cohesie in onze mooie gemeente Stichtse Vecht.

Wanneer is het Repaircafé geopend?
Het repaircafé in ons Wijkcentrum is elke derde donderdag van de maand geopend tussen 9.00 – 11.00 uur.

Medewerkers van repaircafé Breukelen die voor u klaar staan, zijn:
Leo Bloemhard
Jan van der Broek
Ria Dalhuisen
Hans Grooten
Helena Handa
Co Henneveld
Chris Groeneveld
Teus Gijssen
Jan Kistemaker (coördinator 06-51208484)
Rob Langerak
Piet Meulepas
Paul Steilberg
Lida Treur
Chris Verhoef

Het repaircafé kan nog best wat hulp gebruiken. Heeft u ‘handige handjes’, schroom niet om u aan te melden. Stuur een mail naar  of kom gewoon eens langs op een donderdag.

Collega repaircafé gemeente Stichtse Vecht:
Maarssenbroek, De Valkenier, Valkenkamp 554: elke 2e zaterdag van de maand van 10.00-12.00 uur.


Het concept ‘repaircafé’ is ontstaan in Amsterdam en is ondergebracht in een stichting (www.repaircafe.org). Deze stichting ondersteunt ook het repaircafé Breukelen in wijkcentrum Over-Noord. Tevens is er een samenwerking met repaircafé Stichtse Vecht (www.repaircafe-stichtsevecht.nl)
.