Schaken/jeugdschaken

Jeugdschaak in Over-Noord

Schaken is heel populair onder de jeugd; leer uw kind nú schaken! Vanaf 2013 worden met veel succes workshops gegeven in
het wijkcentrum. Deze cursussen worden gegeven van september tot eind april voor leerlingen van de basisschool vanaf 7 jaar.
Leerlingen uit het vervolgonderwijs kunnen óók schaaktraining krijgen op hun niveau. De schaakcursussen zijn niet alleen voor
beginners, maar ook voor gevorderden. De kosten voor deelname aan een workshop, die op 5 opeenvolgende maandagen van
16.00 tot 17.00 uur wordt gegeven, bedragen slechts 5 euro te voldoen bij de start. Het maximale aantal deelnemers en deelneemsters is 12 leerlingen.

Start jeugdschaken 2018/2019

Op maandag 5 november a.s. start weer de nieuwe cursus jeugdschaak van 5 lessen voor 5 euro in totaal (!) voor leerlingen van de basisschool. Het maximale aantal is 12 leerlingen.
De lessen worden gegeven op 5 opeenvolgende maandagen van 16.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum Over Noord door de ervaren schaakleraar Cees Samsom.
Het wijkcentrum is aan de Vrijheidslaan 4 in Breukelen. Er wordt tijdens een les eerst circa een half uur getraind met uitleg en daarna een partij geschaakt.
Aanmelden kan via e-mail overnoord@gmail.com met vermelding van leeftijd en ervaring.

Schaakcafé voor senioren start in oktober

Evenals het afgelopen seizoen start het schaakcafé voor senioren weer in oktober en duurt tot en met maart. Elke 2e en 4e dinsdagmiddag van de maand kunnen senioren weer deelnemen aan het schaakcafé in wijkcentrum Over Noord van 14.00 tot 16.00 uur, waar in een prettige sfeer geschaakt kan worden. Als U een tijd lang niet meer hebt geschaakt, of zichzelf maar een bescheiden schaker vindt, dan bent U juist heel welkom. U kunt tips krijgen van meer ervaren schakers, maar als U de eigen schaakstijl wil behouden, is dat prima. Het gaat namelijk om het spelplezier! De kosten over die periode oktober tot en met maart bedragen 10 euro, waarbij koffie of thee is inbegrepen.
Nadere informatie bij Cees Samsom via ceessamsom@online.nl of tel. 0346 – 263719.

 

Contactpersoon 
Schaken: Cees Samson, telefoonnummer 0346-263719